Tecknad bild på en kille och en tjej som klappar en hund

Boendestöd

Vi vill vara ett stöd i vardagen där du befinner dig.
Boendestöd är till för att underlätta vardagen för dig med psykisk funktionsnedsättning. Stödet kan vara att följa med dig ut när du behöver uträtta ärenden, utföra sysslor i hemmet eller bara ta en fika tillsammans. Du kan även få hjälp med att strukturera din dag, passa tiden, påbörja och avsluta i tid eller bryta en isolering.

Poängen med stödinsatserna är att göra olika saker tillsammans och att du känner dig trygg med den som kommer hem till dig. Hos oss har vi en egen grupp som enbart arbetar med boendestöd. Dessa har relevant utbildning eller erfarenhet inom området. All vår personal har tystnadsplikt och kontrolleras mot polisens belastningsregister. De kan identifiera sig med tjänstekort. Personalgruppen inom boendestöd kan bära diskreta arbetskläder för dig som önskar.

Ansöka om boendestöd
Om du behöver boendestöd eller är intresserad av att byta utförare, ska du kontakta kommunens biståndshandläggare och meddela vilken utförare du önskar. Insatsen är kostnadsfri. Biståndshandläggare nås via kontaktcenter på telefon 021-39 27 25. Har du frågor och funderingar kring vår verksamhet eller hur vi arbetar, kontakt vår samordnare Anna Lundgren, telefon 021-475 72 44. Vi kommer gärna hem till dig och berättar hur vi arbetar!

Aktiviteter för dig som kund
Vi ordnar regelbundet aktiviteter för dig som är kund hos oss. Det är både återkommande händelser men även föreläsningar, temadagar och utflykter. Varje vecka har vi en egen mötesplats, Träffpunkten, med aktiviteter både inom- och utomhus öppet för alla.