Tecknad bild på en kille och en tjej som är ute och arbetar

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet ger dig möjlighet till en passande arbetsplatspraktik för dig med beviljad sysselsättning inom LSS. Hos oss kan vi erbjuda dig arbetsuppgifter inom fastighetsskötsel, arbeta med hästar eller på vårt loppis. Vi kan också ordna lämplig sysselsättning på andra företag, utifrån dina önskemål.

Arbetsplatspraktik
Mataffär, restaurang eller musikstudio? Vår arbetskonsulent hjälper dig att hitta en passande arbetsplatspraktik efter dina förutsättningar och önskemål. Vi vill ta tillvara dina starka sidor och utveckla det du vill bli bättre på med målet att komma ut i arbetslivet.

Målet för din personliga arbetskonsulent är att få fram en praktikplats som passar dig utifrån din situation, förutsättningar, intressen och egna önskemål. Tillsammans gör ni en en plan för korta och långsiktiga mål och vilket stöd du behöver för att nå målen en s.k. genomförandeplan. Vi gör även en arbetsplatsanalys för vilken bransch som skulle passa.

Arbetskonsulenten samarbetar med olika företag inom olika branscher för att hitta just det du drömmer om eller som du kommer fram till att du vill arbeta med efter träffar med din konsulent.

Din arbetskonsulent kommer stötta dig hela vägen fram till en praktikplats och under hela praktiktiden.

Fastighetsskötsel – Arbetsuppgifter

Vi utför praktiska uppdrag hos både företag, föreningar och privatpersoner. Arbetsuppgifterna varierar med året såsom gräsklippning, lövhantering och snöskottning. Mestadels är vi utomhus, men vi kan även skruva möbler eller rensa förråd. Du arbetar i din egen takt och utifrån din egen förmåga med stöd av handledare.

Arbetstider
Måndag-Fredag kl. 08:00-16:00, med möjlighet till anpassning av arbetstiden.

 

Arbetar med hästar i stallmiljö?

”Det här är ett jobb fast roligare”
Catta, daglig verksamhet

Vi samarbetar med Svartådalens islandshästar i Skultuna och här finns många roliga arbetsuppgifter! Vi gör allt som hör hästens vardag till: leda ut hästarna till hagen, mocka deras boxar och ge dem mat. Vill man kan man få vara med och träna hästarna genom ridning och longering.

Vi vistas mycket utomhus t.ex när vi tar hand om de unga hästarna som lever tillsammans i flock.

Vårat mål är att varje individ hos oss ska känna sig behövd men såklart även att ha roligt tillsammans.

Läs mer om Svartådalens islandshästar

Arbeta på vårt loppis – start under våren 2021
I våra lokaler på Ängsgärdet har vi ett eget loppis. Här finns det möjlighet att få arbeta
i butiken men också med förarbetet av de möbler och kläder som kommer in.

Ansöka om Daglig verksamhet
Kontakta biståndshandläggare inom Västerås stad för att ansöka, telefon 021-39 27 25.
Det är också hos biståndshandläggaren du meddelar om du vill ha oss som utförare.