en man som bowlar i rullstol

Personlig Assistans

Med vår långa erfarenhet inom området är vi en leverantör som borgar för både kvalitet, trygghet och omtanke. 
Personlig assistans möjliggör för dig med funktionshinder att fritt välja hur du vill leva. Som assistansanordnare tar vi hand om hela bredden i uppdraget, från hjälp med myndighetskontakter till handledning för dina assistenter. Vi lägger stor vikt vid en god personkemi mellan assistent och kund och en god dialog mellan alla berörda. Vi kan även vara behjälplig med olika delar för dig som är din egen arbetsgivare. Vi har egna utbildningar för vår personal som bidrar till kvalitet och trygghet i vardagen. Personstöd erbjuder personlig assistans till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Vi arbetar efter dig och dina villkor och utformar vår assistans efter dina önskemål dygnets alla timmar.

Klicka här för att läsa mer

Du bestämmer
Vi har alla olika krav på hur vi vill att vår vardag ska se ut likaså assistansuppdraget. Hos oss talar du om hur du vill ha din assistans och vi sköter de delar du önskar. Vi hjälper dig med till exempel: personlig rådgivning, redovisning, kontakt med försäkringskassan, kommun och andra myndigheter, arbetsgivaransvar för dina assistenter. För dina assistenter erbjuder vi handledning, utbildning, friskvård m.m. Givetvis har du full insyn i assistansomkostnaderna och hur pengarna fördelas. Vi kan även hjälpa dig som ansvarar för din egen assistans, men som vill ha hjälp enbart med det administrativa arbetet.

Omsorgsfull rekrytering
Valet av personlig assistent är viktigt. Hos oss väljer du själv ut ditt team med assistenter och har alltid sista ordet om vem som ska arbeta hos dig. All personal kontrolleras mot polisens belastningsregister.
Vi rekryterar, utbildar, handleder och schemalägger de assistenter du väljer, så att du får service och hjälp på bästa sätt. Du kan dessutom vara trygg med att vi ansvarar för alla personalfrågor som vikarier och nyrekrytering.
För att assistenterna ska stanna hos oss, så att du får kontinuitet, har vi ett program för att de ska utbildas, känna trygghet och trivas.

Vill du veta mer?
Har du frågor och funderingar kring vår verksamhet, kontakta oss. Vi träffar dig gärna på ett förutsättningslöst möte där vi kan berättar mer om hur vi arbetar.