Tecknad bild på en kille och en tjej som är ute och arbetar

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet ger dig möjlighet till en passande arbetsplatspraktik för dig med beviljad sysselsättning inom LSS.
Vi är olika, det är våra inriktningar också. Målet är att du ska hitta vad som passar dig. Hos oss kan vi erbjuda dig arbetsuppgifter inom fastighetsskötsel, arbeta med hästar eller på vårt loppis. Vi kan också ordna lämplig sysselsättning på andra företag, utifrån dina önskemål.

Företagsplacering
Mataffär, restaurang eller musikstudio? Vår arbetskonsulent hjälper dig att hitta en passande praktik eller arbetsplats efter dina förutsättningar och önskemål. Vi vill ta tillvara dina starka sidor och utveckla det du vill bli bättre på med målet att komma ut i arbetslivet.

Målet för din personliga arbetskonsulent är att hitta det som passar dig utifrån dina förutsättningar, intressen och egna önskemål. Tillsammans gör ni en plan med korta och långsiktiga mål och vilket stöd du behöver för att nå dit, en s.k. genomförandeplan.

Arbetskonsulenten samarbetar med olika företag inom olika branscher för att hitta just det du vill arbeta med efter träffarna med din konsulent.

Din arbetskonsulent kommer stötta dig hela vägen fram till en praktikplats och under hela praktiktiden.

Fastighetsskötsel hos oss

Vi utför praktiska uppdrag hos både företag, föreningar och privatpersoner. Arbetsuppgifterna varierar med året såsom gräsklippning, lövhantering och snöskottning. Mestadels är vi utomhus, men vi kan även skruva möbler eller rensa förråd. Du arbetar i din egen takt och utifrån din egen förmåga med stöd av handledare.

Arbetar med hästar i stallmiljö?

”Det här är ett jobb fast roligare”
Catta, daglig verksamhet

Vi samarbetar med Svartådalens islandshästar i Skultuna och här finns många roliga arbetsuppgifter! Vi gör allt som hör hästens vardag till: leda ut hästarna till hagen, mocka deras boxar och ge dem mat. Vill man kan man få vara med och träna hästarna genom ridning och longering.

Vi vistas mycket utomhus t.ex när vi tar hand om de unga hästarna som lever tillsammans i flock.

Vårat mål är att varje individ hos oss ska känna sig behövd men såklart även att ha roligt tillsammans.

Läs mer om Svartådalens islandshästar

Arbeta på vårt loppis
I vår trivsamma lokal på Ängsgärdet har vi ett eget loppis. Här finns det möjlighet att få arbeta i butiken med att ta emot kunder, stå i kassan plocka upp och prismärka varor. Det finns också arbetsuppgifter i verkstaden där vi sorterar, lagar och rengör de varor som kommit in så att de sedan ska få en plats i butiken.
Följ gärna vad som händer på deras  facebook-sida.

Servicevärd på Sportcenter
Under hösten kommer vi att starta en ny grupp inom daglig verksamhet med 10 platser. Gruppen kommer att vara verksam på Sportcenter på Finnslätten som inrymmer flera idrottsföreningar och klubbars verksamheter. Med stöd av handledare kommer deltagare i daglig verksamhetgruppens arbetsuppgifter bestå av att göra arenan trivsam. Det innebär att hålla lokalerna rena och fina så att besökare känner sig välkomna. Arbetsuppgifterna kan även vara att hjälpa Kägelklubben med att starta i gång banorna, vara hallvärd, ta emot anmälningar och andra uppgifter som hör till kägelhallen.

Ansöka om Daglig verksamhet
Kontakta biståndshandläggare inom Västerås stad för att ansöka, telefon 021-39 27 25.
Det är också hos biståndshandläggaren du meddelar om du vill ha oss som utförare.