Tecknad bild på en kille och en tjej som är ute och arbetar

Daglig verksamhet

Vår målsättning är att ge dig det stöd du behöver för att kunna delta i arbetslivet. Hos oss kan vi erbjuda dig arbetsuppgifter inom fastighetsskötsel. Vi kan också ordna lämplig sysselsättning på andra företag, utifrån dina önskemål.

 

Hjälp att hitta arbetsplats
Målet för din personliga arbetskonsulent är att få fram en praktikplats som passar dig utifrån din situation, förutsättningar, intressen och egna önskemål. Tillsammans gör ni en en plan för korta och långsiktiga mål och vilket stöd du behöver för att nå målen en s.k. genomförandeplan. Vi gör även en arbetsplatsanalys för vilken bransch som skulle passa.

Vi vill ta tillvara dina styrkor och stötta och utveckla de svagheter som du vill bli bättre på.

Arbetskonsulenten samarbetar med olika företag inom olika branscher för att hitta just det du drömmer om eller som du kommer fram till att du vill arbeta med efter träffar med din konsulent.

Vi tycker inte att en funktionsnedsättning är ett arbetshinder utan en möjlighet till en bra sysselsättning med rätt stöttning och genom att ta tillvara dina resurser och din förmåga.

Din Arbetskonsulent kommer stötta dig hela vägen fram till en praktikplats och under hela praktiktiden.

Fastighetsskötsel – Arbetsuppgifter

Vi utför praktiska trädgårdsuppdrag beroende på årstid hos både företag och privatpersoner i Västerås. Vi har ett eget kontor på Odensvi där vi samlas på morgonen för genomgång av dagen.

Arbetsuppgifterna varierar och kan exempelvis vara gräsklippning, ogräsrensning, upptagning av löv och sand eller snöskottning. Mestadels är vi utomhus men vi utför även uppdrag inne som att städa, skruva möbler eller rensa förråd, jobb som dyker upp för en fastighetsskötare.

Var och en arbetar i sin takt utifrån sin förmåga med stöd av handledare. Vi har arbetskläder.

Arbetstider
Måndag-Fredag kl. 08:00-16:00, med möjlighet till anpassning av arbetstiden.

 

Arbetar med hästar i stallmiljö?

”Det här är ett jobb fast roligare”
Catta, daglig verksamhet

Vi samarbetar med Svartådalens islandshästar i Skultuna och här finns många roliga arbetsuppgifter! Vi gör allt som hör hästens vardag till: leda ut hästarna till hagen, mocka deras boxar och ge dem mat. Vill man kan man få vara med och träna hästarna genom ridning och longering.

Vi vistas mycket utomhus t.ex när vi tar hand om de unga hästarna som lever tillsammans i flock.

Vårat mål är att varje individ hos oss ska känna sig behövd men såklart även att ha roligt tillsammans.

Läs mer om Svartådalens islandshästar

 

Ansöka om Daglig verksamhet
Kontakta biståndshandläggare inom Västerås stad för att ansöka, telefon 021-39 00 00.
Det är också hos biståndshandläggaren du meddelar om du vill ha oss som utförare.